Tuesday, November 9, 2010

Apakah sebenarnya terjadi dengan politik kita?

Tadi saya terbaca surat khabar mengenai politik negara kita. Macam-macam ragam politik negara kita ini. Ada yang kata ini salah, ada yang kata tidak menjalankan tanggungjawab ada yang suruh berundur dan sebagainya. Kalau beginilah politik negara kita ini sampai bila pun politik negara kita tidak akan matang.

Dengan media cetak yang banyak berpihak kepada sebelah pihak menyebabkan rakyat bosan dan malas dengan politik negara kita. Saya rasa budak-budak pun sudah pandai menilai mana yang baik dan tidak baik dalam politik negara ini. Adik kawan saya pun pandai menilai dengan berkata, "Nape berita tv ini asyik cakap pasal parti ini je?". Nampak sangat tidak matang.

Rakyat sekarang sudah pandai menilai mana yang baik dan tidak baik. Mana yang betul dan tidak betul. Jikalau 'trend' seperti ini diteruskan tidak mustahil kuasa politik orang Melayu akan hilang. Amik sebagai pengajaran.

Daripada penulis yang serba kekurangan tentang ilmu politik tetapi ingin meluahkan rasa hati terhadap senario politik negara sekarang ini. Bukan ingin menghasut sesiapa tetapi lebih untuk iktibar bersama.


No comments: